The Queenston

Premier Group of Companies Pattern

These homeowners had a vision of opening up their kitchen to the rest of the home to better suit their home lifestyle and hosting experience. From the beginning of the project’s design phase, Lead Designer Billy Bautista worked closely with the homeowners to understand their wants and needs, while working alongside Construction Lead Chris Lofto. Together, they were able to create a design that was feasible within the home’s structure and the homeowners’ budget.

The result of the space was stunning: light and airy carbonized bamboo and elegant, large-tiled concrete backsplash lend a touch of bright modern style to this River Heights kitchen renovation. The removal of a wall between kitchen and dining room leaves an open, shifting and variable space for the client to connect with family members and guests. Chris ensured excellent visual sightlines to facilitate open conversation and movement throughout the dining and cooking areas, as well as the adjoining living room.

Vivid white Dekton Halo countertops and clear-finished, flat face custom bamboo cabinetry accent the clean character of this design under Billy’s sharp eye. Under cabinet lighting and sleek appliances are laid out to streamline the cook’s experience preparing meals and simultaneously entertaining guests, forming a dynamic hosting and family-friendly space.

The addition of an island with concrete pendant LED lights hanging overhead creates a central gathering area and culinary tool; its large size allows not only for ample bar seating, but also a space for family activities like baking cookies together or getting homework done. The island, along with the newly bamboo-wrapped ceiling beam left between the kitchen and dining room, creates a subconscious social boundary between host and guests.

The feature Black Nickel LED light fixtures draw the eye upward to the dining room’s high ceiling and provide comfort lighting with sophisticated style. Round recessed pot lights and dark, Torlys Everwood Elite luxury vinyl flooring were installed throughout to highlight the space’s simple soft colors and raw design materials.

The rest of the home’s main floor was also updated, including a geometric, modern statement wall along the staircase. An alcove was created at the home’s back entrance with sliding barn doors for easy access, and frosted glass brings a hint of delicacy to the new solid core french doors installed at the office entrance. Project Manager Shay Stimpson worked with the client and Premier team from project start to finish to fulfill the desired timeline, budget, and vision for this classic space.  

With 3D Computer-Aided-Design (CAD) modeling, the homeowners and the Premier team were able to visualize the entire project from the beginning. Leveraging Premier’s Integrated Project Delivery methods, these clients avoided large inflated overages, saved valuable time, reduced revisions and delays, and maintained their budget throughout the project.